Flagpole’s Cruise Down Spooky Street!

Til tross for hva media sa før sesongen, ser det ut som en annen løp av Dawg dominans i SEC Øst.

Georgia sendte Tennessee 44-21 lørdag i en kamp som var nærmere enn resultatlinjen indikerer. Vel, i hvert fall for en halv. I likhet med åpningskampen mot Arkansas førte selvpåførte feil – inkludert et høyt snap som gikk inn i sluttsonen for en Tennessee touchdown på kampens andre spill – til georgia etter 21-17 ved pause.

Til slutt, skjønt, Georgias forsvar var altfor god, og vår forseelse var akkurat god nok. I andre omgang begynte forsvaret å skape HAVOC og avsluttet kampen med fem sekker, tre tvungen fumbles, to gjenvunnet fumbles – inkludert en returnert av linebacker Monty Rice for en touchdown – og en interception.

I mellomtiden reiste Florida ut West og tapte mot Texas A&M 41-38 på et siste sekunds field goal. Og mens Georgias forsvar er det beste i landet og sannsynligvis det beste i skolens historie, fôrer Gator-forsvaret av bordrester vi kastet ut for syv år siden. Floridas Todd Grantham-ledede forsvar har gitt opp 113 poeng gjennom tre kamper. Det er 38 poeng per kamp. Dawgs har gitt opp 37 poeng hele sesongen.

Det er fortsatt mye fotball som skal spilles, og vi må fortsatt slå Florida. Men det ser ut til å være en enklere oppgave enn det gjorde for en uke siden. Som ting står, er vi trending mot en fjerde påfølgende SEC East tittel for Dawgs.

Men å vinne Østen er bare en del av ligningen. SEC East titler er et minimumskrav i Georgia i disse dager. Vi leter etter flere SEC-titler og for å få tak i den unnvikende nasjonale tittelen. Det betyr å gå gjennom det beste laget i Vesten: Alabama.

Og ville du ikke vite det? Neste opp på Dawgs ‘skifer er en tur til Tuscaloosa å møte Nick Saban og hans Crimson Tide. Det er Nr. 3 Georgia vs. Nr. 2 Alabama. Seriespillkamper blir ikke større enn dette.

Det er rart å si, med tanke på at vi har spilt og slått to topp-15-lag i Auburn og Tennessee, men en bortekamp mot Alabama føles som om det vil være den sanne målestokken til hvor gode disse Dawgs er. Alabama er den gylne standarden for fremragende college fotball, og vi gled bare kort av den standarden i våre to siste møter, 2017 College Football Playoff National Championship Game og 2018 SEC Championship Game.

Men det er en annen sammenheng til denne matchupen fra de to. Nemlig, for første gang siden Saban landet i Alabama, georgia har et bedre forsvar. Som, utvilsomt bedre. Omvendt har imidlertid Tidevannet utvilsomt det mer eksplosive lovbruddet.

Til sammenligning var Alabama 723 yards av totalt angrep og 63 poeng i en seier over Ole Miss på lørdag. Georgia har kun tillatt 710 yards av totalt lovbrudd og 37 poeng gjennom tre kamper. Alabamas superstjerne tailback Najee Harris løp for 206 yards og fem touchdowns mot opprørerne. Georgia holdt Vols til minus-en rushing yards (ikke en skrivefeil) og har ikke latt en tailback i sluttsonen siden 2018. Det er et klassisk tilfelle av ustoppelig kraft versus fast objekt, og noe må gi.

Med tanke på den komparative styrken til disse to enhetene, kan spillet komme ned til Georgia-lovbruddet mot Alabama-forsvaret. Nøkkelen for Georgia i den kampen er å etablere løpet. Alabama ga opp 268 rushing yards til Rebels og tillater 150 rushing yards per kamp. Det er et langt rop fra den hjemsøkte Bama-run-defenses av år tidligere. Hvis vår offensive linje kan få et godt trykk som gjør at Zamir White og førsteårsstudent Kendall Milton – som jeg tror er vår beste tailback – for å komme i gang, kan vi sette opp noen punkter på tidevannet.

Denne matchupen kan være noe pre-klimaks fordi, etter all sannsynlighet, dawgs og tidevann vil møtes igjen nedover veien i SEC Championship Game. Et tap på veien til no. 2-laget i landet ville ikke være et dødsslag for vår sesong. Men en seier ville gi disse Dawgs massevis av selvtillit på vei inn i resten av en tøff tidsplan og et andre oppgjør i Atlanta, samt et fint sikkerhetsnett for våre sluttspillsjanser, hvis den hypotetiske SEC Championship Game ender i et tap.

 

Leave a Comment