Sjekk ut fem kunst i samfunnets motstandskraftspriser, Med mange flere i vente

Mellom utsettelse av arrangementer, nedleggelser av kulturinstitusjoner og utbredt økonomisk usikkerhet, er det lett å forestille seg hvor utfordrende det siste året har vært for kunstnere, musikere og andre reklamer som ofte er avhengige av personlige opplevelser for synlighet, salg og pengeinnsamling. I et forsøk på å hjelpe det lokale kunstsamfunnet med å navigere gjennom pandemien, bidro Athens-Clarke County Mayor and Commission med $ 85 000 av ACC Resiliency Package mot Athens Cultural Affairs Commissions budsjett på $ 15 000. Fifty Arts in Community Resilience Awards på $ 2000 ble hver distribuert til enkeltpersoner og organisasjoner for å støtte kreative prosjekter som vil være fritt og offentlig tilgjengelig.

De siste månedene har Flagpole kjørt coverhistorier om prismottakerne Christina Foard og hennes pågående samfunnskunstprosjekt «Imagination Squared», Historic Athens’ Porch* Fest og den fire dager lange virtuelle festivalen med 44 forestillinger, og Lucy Calhouns fotoserie «Touch in the Time of Covid.» Til sammen vil Arts in Community Resilience Awards bidra til å støtte et forbløffende antall nye veggmalerier, skulpturer, mosaikker, fotografiske serier, musikalske prosjekter, teaterforestillinger og mer.

Prosjektene vil fortsette å rulles ut gjennom desember, men foreløpig finner du fem nye prosjekter nedenfor.

ATHENS HISTORIE BETYR NOE: Det historiske Athens velkomstsenter har stadig vokst sitt virtuelle historieprosjekt kalt «Athens History Matters» det siste året. For tiden stengt for publikum på grunn av pandemien, har Velkomstsenteret fortsatt å oppfylle sitt oppdrag gjennom nesten daglige live-streamede og arkiverte videoturer som introduserer en rekke historiske emner som ikke er begrenset til historiske nabolag, parker og hager, kirkegårder, brennevin og rariteter, arkitektur, nettsteder som er oppført i National Register of Historic Places og en full serie dedikert til Black History Month.

VI ER ALLE GLADIATORS: Ligger ved hovedinngangen til Clarke Central High School, «We Are All Gladiators» er det nyeste veggmaleriet designet av den lokale maleren Will Eskridge. Sentrert rundt skolens maskot og ved hjelp av en fargepalett med vekt på rødt og gult, fremhever veggmaleriet valgemner og utenomfaglige aktiviteter som teater, visuell kunst og band, pluss klubber for svart kultur, kvinner i STEM og robotikk. Eskridges arbeid produserer vanligvis portretter av dyr, og empatiserer med arter som blir misforstått, fryktet eller utstøtt. Gjennom veggmaleriet minner han elevene på å følge rytmen av sin egen tromme og forfølge sine sanne interesser.

MELDING I EN FLASKE: Orkestrert av Lisa Yaconelli, direktør for Small Box Series og medgrunnlegger av Nimbl Athen, Message in a Bottle er et fellesskapsskrivingsprosjekt som inviterte deltakerne til anonymt å skrive et brev til alle de velger og beskrive sin erfaring under pandemien. Disse meldingene ble rullet opp, plassert inne i flasker og levert på offentlige søppelkasser dekorert med skumbølger (eller sendt inn på nettet) og deretter lest av fremmede i videoopptak. En kreativ øvelse i å finne trøstende forbindelser til tross for sosial isolasjon, Message in a Bottle bekrefter at følelser av sorg, frustrasjon, ensomhet og angst er alle universelle. Over 30 innleveringer vil snart bli kuttet, limt inn og lest anonymt for å lage en lydkollasje som vil bli brukt som lydbilde for et bevegelsesstykke utført denne våren gjennom Small Box Series, som har tverrfaglige forestillinger på en 4-fots-for-4-fots boks. Videoer av avlesninger er for øyeblikket tilgjengelige på Instagram @messageinabottlewritingproject.

 

Leave a Comment