Skjæringspunktet mellom kunst og natur: Fem jordiske utstillinger å utforske

LOST IN THE WEEDS: For tiden på visning ved Athens Institute for Contemporary Art (ATHICA), «Lost in the Weeds: Climate Change and Human Nature» undersøker effekten av menneskeheten på planeten gjennom linsen av kunstverk avledet fra naturlige materialer, økosystemer i verden og data fra naturfenomenet. Forenet av deres nysgjerrighet og ærbødighet for den naturlige verden, spenner de teknologiinspirerte stykkene fra installasjon, interaktiv lyd og video, virtuell virkelighet, animasjon, blåst glass, veving og skulptur. Verkene kom fra fjern og nær, med 11 individuelle kunstnere og fire samarbeidsteam representert: Crista Cammarato, Naomi Falk, Brian Frus, Tea Mäkipää, Christopher McNulty, Sean Miller og Connie Hwang, Laura Mongiovi, PlantBot Genetics Inc., SIGNALS, Robert Schaller, D.L. Simmons, Meredith Starr, Bethany Taylor, Turbidity Paintings Project og Ryan Wurst.
Macon-basert kurator Craig Coleman uttaler i galleriets pressemelding: «Ugress tjener som en metafor for å gå tapt eller begraves i komplikasjoner i både politisk og personlig forstand. Verkene i denne utstillingen yter forbindelser mellom klimaendringer (ugress vil trives i et varmere klima – spiselige avlinger vil lide), vårt politiske klima (er vi ‘tapt i ugresset?’), tvetydigheten i hvordan vi definerer en ugress (en plante som er på feil sted) og økologi. Er ugress harbingers av klimaendringer, er de hyperobjekter, er de vakre, er de et øye, skader de eller hjelper de veksten av ettersøkte planter?
Galleriet vil tilby flere virtuelle arrangementer. Paul Duncan vil snakke på UGA’s Ethnobotanical Garden den 21 april kl 19.m., og Coleman vil diskutere «Using Nature in Alternative Photo Processes» den.m 29. Mai kl. 19.m., og utstillingen vil være synlig for personlige besøk til og med 22.

PORSELEN OG DEKORATIV KUNSTMUSEUM: Det nylig avdukede, toppmoderne porselen- og dekorative kunstmuseet ligger i den statlige botaniske hagen i Georgia, og viser frem den massive personlige samlingen av Deen Day Sanders, en mangeårig tilhenger av den statlige botaniske hagen. Gallerirom vil tilby permanente og roterende skjermer som blander bevaring, botanikk og håndverk fra hele verden. De malte kobber-wildflower-dioramaene til den moderne Mississippi-kunstneren Trailer McQuilkin er bemerkelsesverdig livaktige, og en veggspennende veggmaleriinstallasjon av plater fra Royal Copenhagens produksjonsselskap inspirert av illustrasjonene av den leksikoniske Flora Danica-publikasjonen fra 1700-tallet er like imponerende. Verkene her bidrar samlet til å demonstrere hvordan naturen har vært en konstant inspirasjonskilde for kunst og design gjennom århundrene, og til gjengjeld hvordan kunstverk kan brukes til å utdanne og fremme bærekraftig forvaltning av den naturlige verden. Et team jobber for tiden med å utvikle tolkematerialer, programmering og en dufthåndbok for å bidra til å utdype besøkendes takknemlighet for disse verkene.
Center for Art and Nature, som består av museet sammen med en tilstøtende Discovery and Inspiration Garden, slutter seg til Statens botaniske hages nye inngangsparti som en trio av byggeprosjekter som brøt bakken i august 2019.

GARDENS OF THE SOUTH: For å reflektere ytterligere over skjæringspunktet mellom botaniske hager og visuell kunst, kan du besøke Greyson Smiths soloshow , «Gardens of the South», som for tiden er utstilt på Oconee Cultural Arts Foundation til og med 28. Presentert som utstillingen «Director’s Choice» – en årlig inventar av galleriets samtidige «SouthWorks» nasjonale juryerte utstilling – «Gardens of the South» er en serie arbeider på papir som viser offentlige hager i Georgia, Florida og Carolinas. Smith, en praktiserende kunstner i Columbia, SC som jobber ved School of Visual Art and Design ved University of South Carolina, besøkte nesten to dusin offentlige hager i løpet av fem år. Med referansefotografier fra disse besøkene bruker hans blandede mediearbeider tegning, maling og mark-making for impresjonistiske scener fulle av bevegelse. Stedsspesifikk arkitektur og sesongbasert botanikk minner betrakteren om offentlige hagers spesielle rolle i forskning, bevaring, utdanning og glede av planter.

Leave a Comment