Tilbyr mentorskap, studiorom og sigital plattform for marginaliserte artister

Laget av og designet for å støtte mangfoldige og marginaliserte kunstnere, klebrig! er et nytt digitalt multimediamagasin som vil produsere månedlige avdrag som fremhever lokale reklamer og deres pågående verk, ukonvensjonelle prosjekter, historier og ideer. Plattformen ble grunnlagt av Emily Unwin, en instruktør ved Shakti Yoga Athens, og Aaron Mosby, en kunstner som skaper arbeid under pseudonymet Noraa James (og ble omtalt på forsiden av Flagpole i januar i fjor).

«Vårt oppdrag for tacky! er å skape et fellesskap av støtte blant de marginaliserte og underrepresenterte kunstnerne i lokalsamfunnet, sier Mosby. «Vi ønsker å få kontakt med spirende kunstnere for å oppmuntre og støtte dem til å fortsette og vite at det er mange ressurser i området for å få det til, inkludert plass på Finley Light Factory, klebrig!’ s hjemmestudio. Vi tar også sikte på å invitere seerne til å se kunstneren bak kunsten og støtte dem på alle måter de også kan. Det handler egentlig om å styrke det kreative nettverket vi alle er en del av som kunstnere, slik at enten kunstneren blir her eller ender opp et annet sted, vil de vite at Athen er et sted som støtter deres kreative uttrykk og lidenskaper.

I tillegg til en egen klebrig! mentor, fotoshoot og virtuell plattform, klebrig! Tilbyr tilgang til Finley Light Factory, et samarbeidende kunstnerstudio gjemt i bakhjørnet av mursteinsbygningen på North Finley Street som også huser Big City Bread. Finley Light Factory ser for seg som et sted drevet av og for kunstnere med marginaliserte identiteter, og har som mål å øke inkluderingen til forskjellige kunstnere i en by som historisk er preget av rasisme, klassisme og fattigdom. Den nåværende listen over artister inkluderer Unwin, Aaron og Jaz Mosby, Maggie Scruggs, Camilla Sims, Abby Kacen, Ruby Chandler og Kristen Joseph, og håndverket deres varierer mellom musikk, helbredende kunst, mote, fotografering, tegneserier, grafisk design og skriving. I tillegg til å være vertskap for de personlige fordelene til sine kreative folk, har rommet også begynt å tilby offentlige forestillinger og kunstnermarkeder.

– Dette er året hvor jeg begynte å stole mer på mine kreative evner og mulighetene til å komme med det, og Athen har virkelig dukket opp for meg på en måte jeg aldri har opplevd før, sier Mosby. «Jeg føler så mye energi fra mulighetene jeg har fått, og det er i mitt hjerte å ikke bare bruke den energien til å komme mer inn i hvem jeg har skjult for hele livet mitt, men også å dele den energien med andre som en måte å oppmuntre til den frigjøringen i seg selv også.»

Hver av dem hadde artist i klebrig! mottar en grunnlønn på $ 75 for deres bidrag til magasinets innhold, samt 100% av pågående leserdonasjoner. Før de får tilgang til publikasjonen, blir besøkende bedt om å donere et anbefalt minimum på $ 3 gjennom Patreon, PayPal, CashApp eller Venmo. For de som ikke er i stand til å donere penger, er det også muligheter for å dele og merke innhold på sosiale medier eller sende et dikt, kompliment, spilleliste, artistprofil, historie eller kjærlighetsbrev. Den klebrige! teamet – som også inkluderer Alden DiCamillo, Maggie Mitchell og Jo Arnow – kompenseres gjennom tilskudd, pengeinnsamling og sponsoravtaler.

« Vi ønsker å skape et rammeverk som omdirigerer penger tilbake til kunstnere og lar dem direkte tjene på arbeidet sitt», sier Unwin. «Vi håper å skape et større nettverk av tverrfaglig kunstnerskap som bringer de forskjellige delene av Athens kunstscene til ett sted.»

Foretrekker å fokusere på enkeltpersoner som seg selv i stedet for produktene de lager, klebrig! bruker en frihåndsmetode som gjør det mulig for emner å bestemme hvordan de representeres og hva de deler. Utgitt 1. april, den første offisielle utgaven av tacky! har Assata og Fish. Mens debututgaven inneholder to som tilfeldigvis både er UGA-studenter, vil fremtidige problemer også fremheve samfunnsmedlemmer, inn-og-ut-av-towners og tidligere athenere.

I intervjuet diskuterer Assata sin bakgrunn som en basstrombonist, deres reise for å bli komfortabel innenfor sine svarte, skeive og ikke-binære identiteter, og utfordringene med å balansere skole, arbeid og liv. De bruker plassen sin i klebrig! for å dele «Teenage Years», en samling dikt som begynte på videregående skole og nylig ble besøkt og workshoppet, samt en original sang.

Fish er en asiatisk-amerikansk student som for tiden går på handelshøyskole med håp om å komme inn i musikk-, underholdnings- og kunstindustrien. Under intervjuet diskuterer hun hva som tiltrakk henne i sør, hvordan hennes asiatisk-amerikanske identitet påvirker kunstverket hennes og hvordan hun håper å bruke sine erfaringer når hun kommer tilbake til Kina. Hennes bidrag til klebrig! består av en samling digitale illustrasjoner og en skisse av en idé til en historiebok om en fremmed som besøker jorden for å vurdere om den skal inviteres til å bli med i en planetarisk union.

– Vi prioriterer kunstnere som har sterke eller unike bånd til Athen-samfunnet, først og fremst, sier Unwin.

Leave a Comment